Mantziussalen - en akustisk perle
Mantziussalen
Frederiksborg Slotskirke
Frederiksborg Slotskirke

AkustikkenAkustikken

Det der frem for alt adskiller den klassiske indspilning fra en gængs studie-indspilning er integrationen af rummets akustiske bidrag. Gode akustiske omgivelser er så vigtig en del af det musikalske lydbillede, at det ikke vil kunne erstattes af tilføjet kunstig rumklang.

Micropascals filosofi er derfor at optage musikken ’on location’, hvor den kan udfolde sig akustisk, og hvor den oprindeligt hører hjemme. Den tekniske udfordring består i at finde rummets akustiske fortrin (sweetspots) og indfange efterklangen så naturtro og ufarvet som muligt. Gevinsten er en dybde og åbenhed i efterklangen, som giver musikken luft og fylde.

 

Hvad er ’god akustik’?

Selvom det er svært at gøre rede for, hvad der forstås ved ’god akustik’, er der alligevel nogle faste kriterier, der skal være opfyldt : jævn lydfordeling, passende efterklang, ingen ekko/ flutter-ekko, ingen generende baggrundsstøj. I sidste ende er akustik en eksakt videnskab, som her fortolkes ud fra et lydæstetisk synspunkt. 

 

Én af Micropascals fordele er det brede kendskab til de foretrukne koncertsteder og erfaringerne med dem i akustisk henseende. Allerede ved valget af indspilningssted vil jeg derfor kunne give råd og ofte kunne formidle kontakten. Ring gerne til mig for at drøfte dit projekt og finde det helt rigtige indspilningssted.